Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tilan toiminta

Gloppenin toiminta on monipuolista ja aktiivista. Hoitajatoiminnan ja yksityisten majoituksen lisäksi harjoitamme myös kasvatusta, kilpailuiden järjestämistä, valmennusta sekä silloin tällöin myös hevostapahtumia, talkoita, leirejä ja tempauksia.

Kasvatus

Kasvatustoiminnassa Gloppenissa keskitytään vain laadukkaiden kasvattien jalostamiseen. Meillä ei ole tiettyä kasvatusrotua eikä näin ollen rotukohtaisia tavoitteita. Valtarodut ovat kuitenkin hevoskannastakin nähtävissä, hannoverejä, trakehnereja, friisiläisiä ja welshponeja. Näistä roduista syntyy useimmiten kasvatteja.

Tarkoituksemme olisi käyttää kasvatukseen pääasiassa vain oman tallin hevosia, mutta joskus toki täytyy lainata muiden tallien oreja, jotta kaikki varsat eivät olisi puolisukulaisia. Kasvattimme voit tunnistaa kasvattajaliitteestä Glopp, joka tulee nimen perään.

Hevosemme ikääntymisen mukaan (2 IRL kk = 1 URL a) tammat kantavat noin 6-7 IRL viikkoa eli 11 URL kk varsaa. Tämän jälkeen varsa jää asumaan Gloppeniin ainakin vieroitukseen asti. Sen jälkeen se saatetaan myydä tai peruskouluttaa ja myydä sen jälkeen. Osa kasvateista kuitenkin jää omalle tallille.

HUOM! Gloppenista ei voi tällä hetkellä saada tilausvarsoja.

Kun myymme kasvatin, olemme aika tarkkoja sen tulevasta kodista. Sen ei täydy himokisata tai saada kymmentä varsaa, mutta haluamme, että se pääsee pitkäaikaiseen ja huolehtivaan kotiin. On tylsää, kun kasvattimme palautuu kahden viikon päästä ostosta... Myyntitapauksia varten, meillä on omat myyntiehdot.

Myyntiehdot

  • Teet sivut 2 viikon sisällä ostosta
  • Huolehdit kasvatistamme hyvin, olisi mukavaa jos se saisi ainakin jossain vaiheessa elämäänsä kunnollisen luonnekuvauksen ja kuvat sivuilleen
  • Perustietoja ei saa muuttaa (nimi, rotu, skp, syntymäaika, sukulaiset), orin saa kuitenkin ruunata
  • Ethän tapa hevosta ennen aikojaan? Jos olet "kyllästynyt" hevoseen, tarjoathan sitä ensin meille takaisin ennemmin kuin lopetat sen
  • Kun hevonen kuolee, sille täytyy tehdä muistosivut
  • Kun hevosen osoite muuttuu, se täytyy ilmoittaa meille
  • Et saa myydä kasvattia eteenpäin! Jos tallisi lopettaa tai haluat jostain muusta syystä luopua hevosesta, palauta se meille
  • Olisi todella kiva, jos kasvatin väri ja luonteenpiirteet periytyisivät vanhemmilta, eli valitessasi kuvia ja kirjoittaessasi luonnetta, olisi kiva jos katsoisit vanhempia ensin

Astutukset

Ei suunniteltuja astutuksia.

Kasvatit 2011

Ei kasvatteja.


Kilpailut

Kilpailutoiminta on Gloppenissa aktiivista, yritämme järjestää kilpailuita kuukausittain ainakin parit. Yleensä kilpailulajit ovat perinteiset: koulu-, este- ja kenttäratsastus - joskus muitakin lajeja mahtuu sekaan. Järjestämme lähinnä STVRL:n alaisia kilpailuita sekä ja villejä. Kilpailut pidetään Gloppenin hulppeilla mailla ja jos kilpailut kestävät pidempään kuin yhden päivän, järjestetään kisahevosille majoitus "pikatallissa" eli koottavassa elementtitallissa.

Tallitytöt saavat osallistua kilpailuihin ansaittuaan "Kuukauden tähti" -palkinnon.

Tulevat kilpailut

Ei tulevia kilpailuita, suunnitteilla avajaiskisat.

Menneet kilpailut

Ei menneitä kilpailuita.

 


Valmennukset

Kilpailu ja kasvatustoiminnan lisäksi palkkaamme silloin tällöin ulkopuolisia henkilöitä valmenatamaan omia sekä muiden hevosia. Valmennuksia järjestetään monen tasoisia ja kaikenlaisille ratsukoille kaikissa lajeissa. Valmennukset maksavat ulkopuoliselle 15-45v€ ja tallin yksityisille sekä tallitytöille omilla hoitsuillaan 5-25v€.

Tulevat valmennukset

Ei tulevia valmennuksia.

Menneet valmennukset

Ei menneitä valmennuksia.


Muut tapahtumat ja toiminta

Muiksi tapahtumiksi lasketaan näyttelyt, "laatuarvostelut", leirit ja talkoot. Useimmiten tapahtumat ovat avoimet myös tallitytöille. Asia kannattaa kuitenkin varmistaa aina Merliniltä, jos epäselvyyttä.

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.

Menneet tapahtumat

Ei menneitä tapahtumia.

Erilaisten tapahtumien lisäksi saatamme silloin tällöin käydä tuomassa hevosia ulkomailta. Osa hevosista jää asumaan meille, mutta osa myydään muille ihmisille. Toistaiseksi meiltä ei voi tilata tuonteja, mutta myynnissä olevista tuonneista voi tehdä toki tarjouksia! Tuontejen kanssa pätee aika lailla samat myyntisäännöt kuin kasvattienkin, joten luethan ne tuosta hieman ylempää.

Myytävänä olevat tuonnit

Ei myytäviä tuontihevosia.


Tekijänoikeudet

Ulkoasun kuvat © Benny de Ruiter Stables, JMH Horses, Anthony Booth ja flying_tiger (flickr.com - lisenssi: by-nc-sa)
Kaiken muun © stall Gloppen/Merlin - ellei toisin mainita

Hevosten kuvien tekijänoikeusmerkinnät löytyvät joko kuvan alta tai viemällä hiiren kuvan päälle ja odottamalla hetken.

 

©2019 stall Gloppen - suntuubi.com